Rupa u centru grada.

Ojten. Günter blok-Osmers (SPD) iz Sagehorna je član Općinskog vijeća Oyten već deset godina. On je sada predsjednik Vijeća. On je stupio na funkciju nakon smrti svog prethodnika Siegfrieda Ukata 2015. Od tada, on predsjedava Vijećem na sastancima Općinskog vijeća, prvo uz gradonačelnika Manfreda Cordesa (SPD), SAD uz gradonačelnicu Sandru Röse (CDU). Za Rundschau, on gleda prošlu godinu i usuđuje se pogledati coronu drugu godinu.

“Prije svega, uprava pandemije Korona je oštro osporavala općinu 2020.godine kako bi održala rad administracije. Većinski rad također pati. Međutim, lokalna politika mora raditi tako da članovi vijeća mogu donositi odluke,” kaže blok-Osmers. Kao važno lokalno pitanje, općina je pogurala transformaciju centra sela, izjavio je predsjedavajući Vijeća. Međutim: “Trenutno, razvoj posao je stati blizu Oyten osnovnu školu, jer okrugu otkrio arheoloških nađe na bivši sportski teren tokom iskopavanja. Sad taj okrug želi istražiti jednu veću oblast, ” pojašnjava blok-Osmers.

Druga velika tema ispred Pestalozzistraße školu centar je jutro dolazak i pick-up od učenika u podne po roditelje. “Kako da smirim situaciju, administracija je postupali sa rigorozna mjere kao što djelomičan zaključavanje,” vijećnik opisuje. Günter blok-Osmers spominje novu konstrukciju Sagehorna zaustavljanja Pointa kao Trećeg velikog projekta, koji bi se trebao završiti krajem 2020.godine. Ali posao kasni. “Mi se nadamo da će ta mjera biti završena do kraja ove godine,” izjavio je blok-Osmers. I on kaže: “nadamo se da izgradnju u središtu sela će hajde, to je planirano kružnom toku i glavni pristup novi poslovni prostor na autoputu doći će i na putu na moor će biti obnovljen. U narednom periodu, općina će se odreći naplate doprinosa stanovništva za obnovu puteva. Da je ovo kraj, odbor je odlučio na sasvim novi finansiranje strukturi, daleko od proširenja doprinosa ka platiti-kako-si-idi rješenje.“
Po nekim pitanjima, emocije su jake u lokalnom vijeću. “Kao Predsjednik Vijeća, sigurna sam da su clanovi vijeca, u skladu sa pravilima svađajući se međusobno. Različita mišljenja su važna. Kada glasanje na pitanje, mišljenje će prevladati, ” bilješke Blok-Osmers, koji vide sebe kao vijeća predsjedavajući “u ulogu moderator”. On pokušava objektivno izaći na kraj s kritikama,nego nakon toga.
Općinsko vijeće zapravo ima 33 člana vijeća. Ali jer vijećniče lijeve se vratio svoj mandat u zakonodavno tijelo i on je bio jedini kandidat za lijevo, ima 32 clanovi vijeca, u općinskom vijecu, koja se obično prilično loše prisustvovao. “Ja primjećujem da na sastanku Vijeća postoji veći interes za pojedinačna pitanja. Mislim da ljudi čine previše malo koristi od pitanje vremena, što je sastanak vijeća na početku i na kraju. Jer posebno tokom pitanje vremena, svi iz zajednice mogu pitati svoja pitanja vijeću i administraciju na svaka tema. Učešće u općinskom vijeću pruža mu zadovoljstvo. “Jer u općinskom vijeća mogu direktno da utiče na razvoj u zajednici i imam mnogo mogućnosti da oblik i advokat za druge,” ističe Blok-Osmers. Svakome ko uđe u lokalnu politiku trebaju”sredstva”. Zabava u posla sa ljudima, poštovanje za druge i primanje druga mišljenja su kvalitete da je zainteresovani bi trebao ponijeti sa njima kako da se mešam u lokalna politika, kaže vijeće predsjedavajući. A on se smije: “ponekad zna biti glasno.“
Planira se ponovno kandidirati na općinskim izborima. Blok-Osmers pojašnjava:”jer mi to pruža zadovoljstvo i ti možeš nešto promijeniti”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *