Pazite, sa ove tri greške, povredićete svoj ciklamen.

Ciklameni su popularni zatvori za zimu. Pokazaćemo ti šta greške izbjeći kada briga za to da bi nešto iz cvijet za dugo vremena.

Zavisno od vrste, ciklamen cveta između jula i aprila*. Stoga, biljka je idealno za dovođenje malo boje u stan i u dosadan zime – iz bijele da ljubičasta da crveno, sve je tu. Da bi mogao da uživaš u biljci primrose sledeće godine, trebalo bi da izbegavaš neke greške.

Brigom za ciklamen: izbjegavajte poplavu
Kao i mnoge biljke ciklamen ne toleriše poplavu. Ako ima previše vode u loncu, gomoljke će početi da trule, a lišće će postati žuto. Također ne tolerira biljku ako se voda primijeni direktno na tuber, lišće ili cvijeće. Zato sipajte ciklamen po coasteru i nakon 20 minuta bacite višak vode koju biljka nije apsorbirala. Na taj način, izaberite mekanu, toplu vodu i ponovite postupak čim se gornji sloj tla u loncu osuši.

Cyclamen-lokacija ne smije biti pretopla
Ciklamen ne toleriše visoke temperature sobe i nisku vlažnost. Stoga, ne bi trebao stavljati biljku u grijanu sobu. Svijetlo, hladno mjesto na prozorskoj dasci je najbolje prilagođeno , ali bez direktne sunčeve svjetlosti. Spavaća soba ili zimski vrt su najbolji za ovo. Temperatura mjesta bi trebala biti 12-16 stepeni Celzijusa.

Pogledajte ostatak ciklamena
Tokom ciklamena u toku cvetanja dobija se doza tekuceg gnojiva otprilike svake dve nedelje. Ali nakon cvjetanja, ne bi trebali nastaviti oploditi biljku, jer se ona treba pripremiti za ostatak perioda. Takođe bi trebalo da ograničiš i zalivanje postepeno i polako. Nakon svih svetaca, možete staviti ciklamen vani na polu-zasjenjeno mjesto. U jesen, možeš da vratiš fabriku nazad u kuću. (fk) *Merkur.de to je ponuda IPPENA.Mediji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *