Onko kofeiiniin luottaminen pahasta?

Tuntuuko, ettet jaksa koko päivää ilman jäälattea tai energiajuomaa? Tai mikä vielä pahempaa, aiheuttaako kofeiinittomasta päivästä päänsärkyä tai pahoinvointia? Jos putoat rutiini luottaa kahvia joka aamu tai energiajuoma joka iltapäivä, se voi jättää sinut kofeiini riippuvuus—joka voi antaa sinulle melko vakavia sivuvaikutuksia.

Mikä voi aiheuttaa riippuvuutta kofeiinista?
Unenpuute tai huono ravinto voi saada sinut tuntemaan itsesi pyyhityksi, mikä johtaa taipumukseen poimia kahvia korvikkeeksi. ”Koulu sai minut ehdottomasti turvautumaan kofeiiniin. Erityisesti abivuosi on lisännyt kahvinjuontiani. Enemmän AP-ja arvosanoja, – vapaa-ajan velvollisuuksia ja loputtomasti yliopistohakemuksia, – olen ollut pahasti unenpuutteessa. Olen lähes aina väsynyt, kun menen kouluun ja kun tulen takaisin kotiin, joten yleensä tunnen tarvitsevani kofeiiniannoksen, Jinny sanoi. K., 17.

Vaikka myöhäiset yöt ja varhaiset aamut voivat auttaa sinua pysymään läksyjen tasalla, on *super* tärkeää olla kellottamassa vähintään kahdeksan tuntia unta yössä. Vaikka uni on #1, Kun se tulee auttaa sinua tuntemaan hereillä, ottaa terveellisiä ruokailutottumuksia voi myös auttaa sinua piristää. Aterioiden väliin jättäminen ei onnistu, ja esimerkiksi banaanien, kaurapuuron, hummuksen ja porkkanoiden mutustelu auttaa saamaan kofeiinittoman piristysruiskeen.

Mitä kofeiiniriippuvuus oikein on?
Jos huomaat tarvitsevasi aamuisin venti iced mochaa (eikä sellainen periaatteessa pahenna koko päivääsi), luotat luultavasti hieman liikaa kofeiiniin. Vaikka ottaa Starbucks kerran tai kahdesti viikossa on täysin kunnossa, saada enemmän kuin se voi jättää sinut v. luotettava seuraava kofeiini ajaa. Lääkärit suosittelevat enintään 100 mg (noin yksi kuppi kahvia) päivässä—mutta tämä määrä on vielä vähemmän teini-ikäisille, eikä varsinkaan joka päivä.

Mitä voit tehdä lopettaaksesi kofeiiniin turvautumisen?
Vaikka sinun ei tarvitse poistaa kofeiinia kylmä kalkkuna, vähentää määrää olet kuluttaa joka viikko. Tämä voi olla mitä tahansa korvaamalla yksi Starbucks toimii smoothie, tai kokeilla energiaa boost, joka on vähemmän kofeiinia (ajattele: vihreä tee).

Matcha on toinen * suuri * vaihtoehto – se on tarpeeksi kofeiinia antaa sinulle vauhtia (noin puolet määrä kahvia) ja se voi auttaa vähentämään riippuvuutta kofeiinia. Lisäksi saada enemmän unta ja syödä terveellisesti antaa sinulle enemmän energiaa. ”Kofeiinipitoisten juomien juominen saa minut lopulta tuntemaan oloni energisemmäksi. Kun vain luotan uneen ja syön tasapainoisen aamiaisen aamulla, minulla on taipumus voida paremmin”, sanoi Eva M., 16. Viime kädessä nukkuminen ja ravitsemus energian saamiseksi auttaa sinua tuntemaan paremmin hereillä pitkällä aikavälillä ja jättää sinut elämään terveellisempää elämäntapaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.