Najbolji poslodavci u 2022: Nijemci više vole raditi u tim kompanijama

Portal job portal Glassdoor je još jednom utvrdio najbolje poslodavce u Njemačkoj 2022. godine. Pobjednik će mnoge iznenaditi.

U kojoj kompaniji rade najpovoljniji zaposleni? Portal Portal Glassdoor istražuje isto pitanje svake godine. Nagrada za zadovoljstvo uposlenika je sada nagrađena po sedmi put. Rezultat će vjerovatno iznenaditi mnoge.

Top 25: najbolji poslodavci u Njemačkoj 2022
Nagrada za najboljeg poslodavca u Nemackoj 2022 ide u prodajnu jedinicu ove godine. Sa prosječnim ocjenom od 4,7, tehnološka kompanija sa sjedištem u Minhenu, Njemačka, skače sa prošlogodišnjeg 11.mjesta direktno na vrh. Prošlogodišnji pobjednik Roche ove godine nije uključen na rang od 25 najboljih poslodavaca u Njemačkoj.

Nakon Google napravio to direktno da se broj 2, kao novi dodatak prošle godine, tehnologija grupa je braneći svoje mjesto ove godine. Sa Bostonskom konsalting grupom (3.mjesto) i firmom Mercedes-Benz International (4. mjesto), dva nova unosa su među prvih 5. Proizvođač automobila Porsche vraća se na najbolja mjesta sa činom 5.

Ovo je pregled 25 najboljih poslodavaca u Njemačkoj:

Četvorne Kompanije
1 prodajna snaga
2 Google
3 Boston Consulting Group
4 Mercedes-Benz International
5 Porsche
6 SAP
OTTO 7
8 Boehringer Ingelheim
9 Procter & Gamble
10 Forschungszentrum Jülich
11 Robert Bosch
12 BSH kućanskih aparata
13 Deutsche Börse Group
14 IKEA
15 Siemens Healineers
16 MHP-a Porše kompanija
17 Siemens
18 Vodafone
19 Fraunhofer-Gesellschaft
20 Adesso SE
21 osoba
22 Alliance
23 Cisco Systems
24 Microsoft
25 tuom hardver store
Izvor: Glassdoor

“Mi smo jako zadovoljan Glassdoor je nagradu kao najbolji poslodavac u Njemačkoj, posebno jer to dolazi od naših radnika,” kaže Joachime Schreiner, Šef Njemačkoj u Salesforce. “Posebno u poslednjih nekoliko meseci, kada fizički kontakt sa kolegama i mušterijama je bio toliko ograničen, bio test za mušterija odanost i odanost zaposlenih. Obojica su usko povezani – korporativna kultura izgrađena na povjerenju i transparentnosti, i interno i eksternalno, čini svakog od nas uspješnim – bez obzira gdje se nalazimo.”

Čitaj također: među prvih 20: ti poslodavci plaćaju najbolju plaću u Njemačkoj.

Tako su najbolji poslodavci identificirani
Koji poslodavac slijeće na pobjednički podij na nagradu Glassdor baziran je na dobrovoljnom i anonimnom povratnom odgovoru zaposlenika u zadnjih dvanaest mjeseci. Zaposlenici mogu podnijeti poslodavca procjenu i procijeniti svoj posao, svoje radno okruženje i poslodavca. Mreža za karijeru LinkedIn također je odabrala najbolje poslodavce u 2021. godini — možete vidjeti rezultat toga ovdje. (as) *Merkur.de to je ponuda IPPENA.Mediji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *