Marseille Provencen lentokentällä kierrätys lähtee käyntiin

Kaikki alkaa havainnosta: yli 10 miljoonaa matkustajaa vuodessa (vuoden 2019 arvio, luku, joka laski alle 5 miljoonaan vuonna 2021 keskellä epidemiaa), 4500 työntekijää paikan päällä (maailmanlaajuinen luku, joka sisältää kaikki toiminnot ja 140 myymälää paikan päällä), Marseille Provencen lentokenttä on suuri jätteen toimittaja: 950 tonnia vuodelle 2021, muistaen, että tämä vuosi merkitsee mustaa kiveä maailmanlaajuiselle lentoliikenteelle, luku, joka voidaan helposti kaksinkertaistaa heti, kun löydämme sen normaalin osallistumisen tason.

Tyhjät tölkit ja täydet pullot
Pelkästään juomapakkausten, pullojen ja tölkkien osuus tästä tonnimäärästä on 7 prosenttia, ja ne kuuluvat täysin kierrätettäviin materiaaleihin.
Kuitenkin tähän päivään asti Lentoasema havaitsi, että 90% sen jätteestä hylättiin lajittelu, luku, joka kuuluu matkustajien vastuulle, jotka eivät ole kovin varovaisia käyttämään yhtä sadasta ”multiflux” – säiliöstä, jotka täplittävät lentokenttää (klassiset säiliöt, jotka erottavat paperin, muovit ja roskat).
Tämän huolestuttavan havainnon vuoksi AMP on sitoutunut saavuttamaan 40 prosentin rajan hyödynnettävästä jätteestä vuonna 2025.
Ja yksi keino tämän saavuttamiseksi on hankkia 4 hyvin erityistä keräyskonetta, jotka on suunnitellut ja valmistanut Lemon tri, yritys, jolla on sosiaalinen ja ympäristöllinen luonne.
100 000 euron arvolla – josta citeo kattaa lähes puolet – näillä keräysterminaaleilla voidaan saavuttaa 100% astioiden kierrätysaste.
Citeo on yritys, jonka tehtävänä on edistää suurille ryhmille ja yhteisöille sekä pakkausten ympäristövaikutusten vähentämistä että niiden jätteiden hyödyntämistä.

Kahdenlaisia koneita
Liquid+ – kone sopeutui erityisesti paikan erikoisuuksiin: lentokentällä turvatarkastusaluetta lähestyttäessä matkustajat joutuvat hankkiutumaan eroon juomistaan.
Parhaassa tapauksessa täydet pullot päätyvät sopivaan roskikseen, mikä on hankalaa niille työntekijöille, jotka on määrätty noutamaan ja jotka joutuvat käsittelemään 20-30 kilon painoisia nestepusseja.
Pahimmassa tapauksessa käyttäjät hävittävät pullonsa väärään astiaan tai huomaamattomasti vähän minne tahansa…
Liquid+ ratkaisee ongelman: pullo työnnetään keräysterminaaliin, kone vastaa tiivistämällä nesteen säilyttämisestä toisella puolella ja muovipakkaukset toisella, valmiina kierrätettäväksi.
Kolme helppoa: tällä kertaa riittää, että heittää umpimähkään tyhjiä pulloja tai tölkkejä astiaan, joka vastaa lajittelusta toisesta.
Lisäksi kiitos vihreä ele, helppo muuttuu hedelmäpeli, koska, jos olet onnekas, voit voittaa voucher kahden euron viettää kauppoja lentokentällä.
Niinpä viime elokuusta lähtien, jolloin uusi laite otettiin käyttöön, juomapaketteja on kerätty 6 500 kappaletta.

Lentokentältä Ecopôle, yksisuuntainen
Kun koneet ovat täynnä, niiden sisältö puretaan ja tyhjennetään Kippiautoon, joka suuntaa Ecopole Suezin lajittelukeskukseen Les Pennes-Mirabeaun Jas de Rhodesin kaupunginosassa.
Etukäteen ja hiilijalanjäljen pienentämiseksi keräämme roskikseen mahdollisimman paljon jätettä automatkan pehmustamiseksi, sitten puhutaan massifikaatiosta.
Sen jälkeen matkustajien lentoasemalla ylävirtaan suorittama lajittelu, erityisesti uusilla koneilla, on uuden lajittelun kohteena, koska muovin eri muotoja ei sekoiteta keskenään.
Siten LDPE-läpinäkymätön muovi maitopulloista tai kankaanpehmentimien tölkeistä – erotetaan PET: stä (vesipulloista).
Ja sisällä lemmikki, me myös erottaa kirkas lemmikki (still vesipullo tai sooda) väri lemmikki (jotkut vihreä tai punainen kuohuviinipullot).
Kukin Muovityyppi pakataan 500 kg: n paaleihin, ja kun massifikaatio on saavutettu, suuret määrät toimitetaan tehtaalle Bayonneen, jossa pullot murskataan ja muunnetaan hiutaleiksi, jotta voidaan valmistaa RPET-esineitä, jotka antavat erinomaisia tuloksia ekologisissa asioissa, mikä täydentää kiertotalouden silmukan.
Näistä pelleteistä voimme tehdä uusia pulloja, ruokatarjottimia, fleecevaatteita, pakkauksia ja jopa turvaistuimia.
Mitä tulee siihen, mikä ei ole kierrätyskelpoista ja siis lähtökohtaisesti hyödytöntä, se lähetetään istresiin hyödyntämislaitokseen, joka on myös Suez-konsernin omistuksessa, muutettavaksi yritysten YHTEISKUNTAVASTUUKSI, teollisuudelle tarkoitetuksi kiinteäksi talteenottopolttoaineeksi.

Kuten huomaamme, roskiin laitettu jäte ei ole yhden tarinan loppu vaan toisen alku ja sen tärkein lenkki… Me täällä!
Joten hieman vaivaa meidän lajittelu valtavia tuloksia ympäristön ja talouden hyväksi.

Video, selitykset, kuvitettu, Romain Wino, johtaja CSR osasto Marseille Provence airport; Guillaume Pellegrin, johtaja Lemon Tri Marseille, yritys, joka loi kaksi mallia terminaalit; Christine Leuthy-Molina, aluejohtaja Citeo, ja lopuksi Guillaume Le Goff, johtaja kierrätys-hyödyntämistä sektorin Suez Ara-PACA zone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.