Kupovina: zato su satovi u radnji na 10 posle 10

U prodavnici ili u marketingu, volite da vidite satove podešene na 10.10 ujutro. Je li to stvar navike ili je nešto drugo iza toga?

Možda ste se također zapitali zašto satovi vole biti u isto vrijeme prije prodaje naime namješteni na 10.10 ujutro. Kao Bayern 1 rekli, tamo je marketing teorija iza ovoga kao mogući razlog, koji kaže da su klijenti više htjeti kupiti ako su saradnik pozitivna emocija sa proizvod. A takva emocija se može probuditi tačno kada se ruke-kao u vrijeme spomenute-formiraju V I sat je praktično “nasmijan”.

Zašto su satovi namješteni na 10.10 ujutro?
Iako takav efekat nikad nije naučno potvrđen, satovi za prodaju se trenutno stavljaju. Pored toga, pokazivač položaj je i “prilično praktična”, kako je navedeno u spomenutom izvještaj o BR.de dalje znači. Jer ako je sat podešen na 10 nakon 10, proizvođač je logo je uočljiva na analogni satove. Zbog položaja ruke, satove i simetrično izgleda da je privlačno oko gledaoca, prema internetu pitanje GQ magazin, između ostalih stvari.

Osim satova, dobro je poznato da psihologija igra i ulogu u kupovini. Na primjer, postoji istraživanje o tome da li specijalne ručke na kolicima mogu utjecati na naše potrošačko ponašanje. Možete saznati više o tome ovdje. (ahu) *Merkur.de to je ponuda IPPENA.Mediji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *