Kuinka * todella * nauttia meditaatiosta (joltakulta, joka on ollut siellä)

Meditaatio on erittäin hyödyllistä mielenterveydellemme, mutta tbh, se voi olla täysin tylsää.
Olen nukahtanut meditoiden, pakkomielle yli ryhti kunnes selkäni oli kipeä ja voisi koskaan näyttää ”zen out” ollenkaan! Koulun, työn, ystävien, perheajan ja jopa koiranpennun hoitamisen kaaoksen keskellä tarvitsin *jonkinlaista mindfulness-harjoitusta, jotta en palaisi loppuun. Nousin joogamatolta epäonnistuneen meditaatioharjoituksen jälkeen, hartiat lysähtivät tappion ja uupumuksen vuoksi ja kysyin itseltäni: ”pitäisikö sen olla näin ontuvaa?”Ja arvaa mitä? Sen ei todellakaan tarvitse olla niin tylsää—ja No, niin haastavaa-tehdäkseen itselleen jotain hyvää. Tässä on minun top vinkkejä todella nauttia meditaatio (joltakulta, joka Valitettavasti on ollut täysin siellä).

Huomaa vain hengityksesi ja ajatuksesi
Sen sijaan, että pakottaisit kaikki ajatukset pois mielestäsi, yritä tarkkailla ja vapauttaa ne, kun ne putkahtavat esiin meditaation aikana. Helppo tapa olla tietoinen ajatuksistaan on kuvitella ne leijumassa aivoissasi ja pehmeästi ajelehtimassa ulos. Älä sitoudu näihin ajatuksiin sellaisina kuin ne ilmenevät, anna niiden olla aivoissasi juuri sellaisina kuin ne ovat tekemättä niistä mitään tuomioita, ja sitten katsella niiden katoamista.

Sen sijaan että hillitsisit hengitystäsi huolellisesti meditaation aikana, yritä huomata, miten hengität tällä hetkellä. Anna itsesi hengittää mukavasti sisään nenän kautta ja ulos suusta, kunnes hengityksesi asettuu rauhalliseen rytmiin. Harjoittele lisäksi hengityksesi fyysisten tuntemusten hiomista. Seuraa hengitystäsi, kun se tulee nenääsi, tunne rintakehäsi ja vatsasi nousevan ja laskevan, jolloin hengitys pääsee ulos suusi kautta. Kun ajatukset pulpahtavat esiin, katso niiden luisuvan pois mielestäsi ja yksinkertaisesti tunne hengityksen liikkuvan sisään ja ulos kehostasi.

Kuuntele chill-musiikkia
Jos olet kyllästynyt istumaan hiljaisuudessa tai kuuntelemaan lintujen ääniä meditoidessasi, Käynnistä suosikki chill-kappaleesi meditaatiota varten. Nämä kappaleet voivat olla instrumentaalisia tai niillä voi olla rauhoittava sanoitus—mikä tahansa auttaa rentoutumaan ja vapauttamaan päivän stressiä. Muista keskittyä vain hengityksesi fyysisiin tuntemuksiin, ja mikä tahansa valitsemasi kappale luo perf meditation-tunnelman. Tässä muutamia suosikkini meditoida: Meditaatio monoman, La Lune Billie Marten ja kaikki video just stop thinking YouTubessa (niiden vibey, Klassinen musiikki säestetty sade ääniä on minulle pakkomielle!).

Rentoudu suosikkijooga-asentoosi
Ensimmäisissä meditaatioharjoituksissani inhosin sitä, että minun piti istua selkä täysin suorana, jalat ristissä sylissäni ja rinta ”avautuen taivaalle” täysin epämukavassa asennossa. Jätin siis huomiotta YouTube-ohjaajan ohjeet ja rentouduin sen sijaan jooga-asentoihin. Nojata lapsen aiheuttaa, silta aiheuttaa tai kumpi aiheuttaa saa sinut täysin yhteyden kehon ja hengitys. Voit myös kokeilla joogameditaatioharjoituksia, kun olet väistämättä rakastunut meditaatioon yhtä paljon kuin minä!

Pariksi lihasrelaksaatio

On vaikea vapauttaa kaikki jännitys elimistössä käsiteltyään stressaavaa koulupäivä tai hektinen työvuoro töissä. Olkapääsi ovat kireät Englannin esityksestäsi, etkä tunnu rentoutuvan ennen kuin keksit, miten pärjäsit Fysiikkatestissä. Pariksi lihas rentoutuminen on hyvä käytäntö kokeilla, jos olet jännittynyt meditaattori tai haluat kokeilla enemmän stimuloiva meditaatioharjoitus. PMR ohjeistaa sinua jännittämään tiettyä ruumiinosaa niin paljon kuin voit, ja sitten vapauttamaan tuon jännityksen, jotta voit täysin rentoutua. Rakastan aloittaa meditaatioharjoitukset PMR: llä löysäämään hartioita ja niskaa, jotta voin täysin rentoutua. Katso tämä YouTube video American Lung Association antaa pariksi lihasten rentoutumista kokeilla.

Kokeile visualisointikäytäntöä

Jos meditointi tuntuu sinusta tylsältä, sinun kannattaa ehkä piristää harjoituksiasi joillakin visualisointitekniikoilla. Voit visualisoida itsesi rauhoittavalla laventelipellolla, sijoittaa itsesi vuorenhuipulle tuntien auringonnousun kuumuuden lämmittävän ihoasi tai jopa antaa mielesi matkustaa suosikkipaikkaasi! Minun suosikki visualisointi käytäntö on kuvitella hengityksen ohjaavan vetää ja työntää rannan aaltoja, sinun hengittää tuo vesi ryntää eteenpäin varpaisiin ja sinun hengittää mahdollistaa veden vetää takaisin mereen. Voit myös seurata visualisointi skriptejä YouTubessa kanavista, kuten Great Meditation.

Viimeiset ajatukset
Poista paine saada täydellinen asento, tyhjennä mielesi ja pakkomielteinen hengityksesi yli, ja saatat todella alkaa nauttia meditaatiosta. Harjoituksen lopuksi tämä mindfulness-aika on Y-O-U. päästä irti ajatuksesta meditoida ”oikealla tavalla” ja aloita meditointi omalla tavallasi. Mikä tahansa auttaa sinua löytämään rauhan ja jättää sinut tunne valmis ottamaan seuraavan eeppisen tehtävän agendallasi, on ** tapa meditoida. Huomion kiinnittäminen nykyhetkeen, kaikkien sen pienten oikkujen ja epätäydellisyyksien huomioiminen ja näiden puutteiden salliminen yksinkertaisesti olemassa ympärilläsi, on mitä mindfulness on kyse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.