Eteläinen alue keskeyttää osuutensa Camarguen luonnonpuistoon

Toisin kuin näyttää, tällä taloudellisella sanktiolla ei ole tarkoitus haudata Camarguen alueellista luonnonpuistoa (PNR). Päinvastoin: eteläinen alue toivoo pelastavansa sen tällä tavalla.

Sen puheenjohtaja Renaud Muselier haluaa saada puiston johdon reagoimaan, huomautti moneen otteeseen.

”Äärimmäisen hätätilanne”
Hälytykset alkoivat vuonna 2020 usean henkilökunnan hisseillä. Tätä seurasi vuotta myöhemmin yleisen tarkastusviraston tutkimus, joka paljasti ”äärimmäisen hätätilanteen”.

Hän arvosteli muun muassa sekaunionin laittomia säädöksiä, ei kovin tiukkaa taloudenpitoa ja kaoottista henkilöstöpolitiikkaa.

Toinen tutkimus, joka keskittyi näihin kuuluisiin työoloihin, herätti haikean ilmapiirin, ryöppyävät sairauslomat ja yhä useammat irtisanoutumiset.

Suuri riski puistolle
Tilanne jatkuu alueesta riippuen ja saattaa johtaa ”Regional Natural Park” – merkinnän menettämiseen. Se vahingoittaisi pysyvästi alueen vanhimman puiston imagoa, joka muuten on Euroopan suurin kosteikkoalue.

Vuosimaksun keskeyttäminen näyttäytyy siis uhkavaatimuksena alueen taholta: uhkavaatimuksena 874 000 euroa vuodessa eli 40 prosenttia puiston budjetista. ”Niin kauan kuin tilannetta ei korjata, niin kauan kuin tälle puistolle ei anneta selkeää suuntaa, jolla on erityisiä tehtäviä, kunnianhimoisia tavoitteita ja motivoitunutta henkilökuntaa, alue keskeyttää rahoitusosuutensa maksamisen vuodelle 2022”, yhteisö toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.