Biljni sok ubrzava korak u poslu s oblakom

Softverski gigant SAP ulaže mnogo novca u inicijative za rast. Posao softvera za upotrebu preko Interneta raste. Dio kulture radne snage promoviran je naporom.

Walldorf – Evropi je najveći softver proizvođač SOK napravio više posla prošle godine nego što očekivati u početku, hvala konačnu arterije, posebno u oblak softver.

Grupna prodaja porasla je za dva posto u odnosu na prethodnu godinu na 27,84 milijardi eura, kako je u petak uvečer objavio teškaš Dax. “Ubrzani rast obećava čak i veće mogućnosti u narednom periodu,” izjavio je izvršni direktor SAP-a Christian Klein.

Vrha menadžer spominje iznad svega da uspjeh još mlada “Ustanite” proizvod paket, koji ima za cilj da bi bilo lakše za mušterije da prebaci na oblak softver više brzo – odnosno programe za upotrebu preko mreže. Ta grupa sebe vidi kao lidera svjetskog tržišta u softveru za kontrolu kompanija.

Neto profit raste za dva posto
Walldorf stanovnici su trenutno ulaganje mnogo novca u rast inicijative, oblak aplikacije nisu tako profitabilno – i kurs efekte usporio. Zarada prije kamata i poreza prilagođena je za jednokratne efekte-odnosno dobit od svakodnevnog poslovanja – također je pala za jedan posto na EUR 8.23 milijardi iz tog razloga. Međutim, i prodaja i zarada u protekloj godini bili su nešto bolji nego što su mislili analitičari. Ranija vlastita kompanija predviđa da je u nekim slučajevima čak premašilo i SAP.

Zaključak je bio da se neto dobit povećala za dva posto na 5,38 milijardi eura. Istina, SAP je morao potrošiti mnogo više novca na kompenzaciju zaposlenika na dionicama. Međutim, Sapphire Ventures, podružnica kapitala grupe, je imala koristi od dobrog rada svojih ulaganja tokom cijele godine.

Ta tehnološka grupa želi poduzeti velike korake naprijed u rastu u novoj godini. Međutim, dobit od svakodnevnog poslovanja prvo mora zaostajati zbog velikih ulaganja. Grupa se pretpostavlja da operacijskoj rezultat će biti stabilan u najboljem slučaju – i mogli bi čak i pad za pet posto na nižim kraja prognoza dometu.

Dionice porasle na berzi na početku trgovinu u petak, ali onda je pao ponovo. SAP planira predstaviti još detaljnije poslovne ličnosti 27. januara.

“Više i više kompanije su izabrali SOK da preusmjerite sebe, izgraditi stabilan zalihe lance i razvoj u održivi kompanija na putu do oblak,” rekao Klein. Menadžer želi da značajno ojačati oblak posao u narednim godinama kako da ne budem ostavljen na tržištu za enterprise softver. Oblak softver sa pretplatu za upotrebu preko mreže je razmatrao budućnost industrije i već je standardna u mnogim dijelovima danas.

Klein je za cilju novac neutralan prodaje povećanje od 23 da 26% u novoj godini za oblak software – značajno brže rast nego prošle godine, kada oblak prihod je porastao za oko jedan šesti da 9.42 milijardi eura.

SOK, takođe, treba da požurite ovde da bi stvoriti više od 22 milijarde eura u prihoda od programe oblak u 2025, kao Klein je objavio. Međutim, mnogi investitori skeptični su po pitanju toga da li se to može postići do tada.

Jer konkurencija NAS tehnološkim kompanijama Oracle i Salesforce SOK na odgodu i tržišta dionicama može biti izgubljen, Klein pokrenuo “Ustanite” na početku od prošle godine. Sada je govorio o” ogromnom uspjehu ” ponude.

Za ubrzavanje privrede oblaka potrebna su ulaganja u tehnologiju, proizvode i oglašavanje. Pored toga, oblak proizvodi su u početku nije kao profitabilno kao skup paketima u jednom dozvolu za prodaju, ali treba da postepeno platiti za sebe preko termin – jer oblak softver je ni platio pretplatu ili od korištenja naknade.

SAP planira otkupiti natrag dionice u vrijednosti do milijardu eura ove godine. Kupljeni vrijednosni papiri će biti korišteni za buduće alokacije iz programa nagrađivanja udjela. “Od nadoknađivanje naš podijeliti na osnovu naknadu za novi odvajanja od 2022 pa nadalje uglavnom od dionica umjesto keš uplate, voleli bi smo da dalje ojačati kapitala kulture u nase radne snage i osigura da interesa naši radnici su pažljivo usklađeni sa interesa od naših dioničara,” rekao je Finansijski direktor Luci Mucic.

Prema svojim vlastitim podacima iz oktobra, ta grupa ima 67 centara za podatke u 17 zemalja. Krajem prošle godine, zaposleno je oko 107.400 zaposlenih, što je bilo povećanje od oko 5.000 u odnosu na prethodnu godinu. dpa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *