Annette Frier pravi “mali festival dobrog raspoloženja”

Pogotovo za žrtve poplave ljeti, komičar je napravio program. Želi da pomogne da se malo razbistri raspoloženje.

Kolonjske / Schleiden – glumica i komičar Annette Frier (47) želi razveseliti ljudi u poplavi oblasti sa serijom kulturna događanja. Projekat je pod nazivom “#biseswiederhellwird” i inicirala Kolonjsku vodu specijalizant, kao grad Schleiden u Eifel objavio.

“Od poplavne katastrofe ostao sam bez riječi,” izjavio je Frier. Zato želi volontirati s kolegama i raditi ono što najbolje zna: zabavljati se. Na Instagramu, glumica (“Danni Lowinski”) obećala je”mali festival dobrog raspoloženja”. Za “poznat Omikron razloga”, međutim, prvo mora početi kao čisto digitalni događaj. Nekoliko medija je prijavljeno.

Početak bi trebao biti petak uvečer (14.Januar, 18 sati) – tačno šest mjeseci nakon poplava u sjevernom Rhine-Westphaliji i Rhinelandu-Palatinelinu. U istorijski bioskopa iz 50-ih godina u Schleiden, Frier pozdravlja, između ostalog, glumica i komičar Cordula Stratmann kao forester i najprodavaniji autor Peter Wohlleben. Planira se miks muzike, komedije, čitanja i razgovora koji traju nekoliko sati. Događaj će biti emitovan uživo na Frierov Instagram kanalu. Umjetnici nastupaju bez naknada. Daljnji datumi planiraju se u martu i maju. dpa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *