Aldi, Lidl, Rewe & Co. suočeni sa ogromnim problemima, hoće li uskoro biti snabdevača u supermarketima zbog Omikrona?

Širenje Omikron varijanta mogla dovesti i za opskrbu usko grlo u supermarketima i discounters, upozorava Federalni Udruženja Put Haulage i Logistika (BGL).

Berlin-od početka pandemije corona*, trgovina i kompanije bore se sa snabdijevanjem usko grlo. Nova varijanta Omikrona, koja se trenutno vrlo snažno širi u Njemačkoj, mogla bi dodatno pogoršati taj problem.

Aldi, Rewe & Co. Hoće li supermarketi uskoro patiti od kljunaševa zbog Omikrona?
Dirk Engelhardt, Predsjednik BGL, objasnio Bild sam Sonntag: “Omikron ima potencijal da zalihe usko grlo* će se desiti češće, a ne sve zalihe lance se može održavati.”On Omikron naziva” kratkoročnim, ali vrlo ozbiljnim problemom”. Dugoročno gledano, međutim, ta industrija mora izaći na kraj i s “nestašicom vozača u cijelom svijetu”.

Prema Engelhardt, da 80,000 vozaci su nestali u Njemačkoj – uglavnom jer naredne generacije nedostaje: stručnjak objasnio ZDF to oko 30.000 vozači kamiona penziju, svake godine, a samo između 13,000 i 17.000 nove radnike pratiti. Mnogo mladih ljudi ne žele raditi kao vozači kamiona – pored ispod-prosječna platiti, loša slika profesija je također problem.

Prema Engelhardtu, ono do čega nedostatak vozača može dovesti već je prikazano UK nakon Brexita. U supermarketima je bilo kaosa sa zalihama i praznih polica, dok su kamiondžije i osoblje nestali.

REWE CEO:” snabdijevanje usko grlo u Nemačkoj je sada svakodnevna pojava”
Problemi se već primećuju u nemačkim supermarketima i popustima, kao što su Aldi*, Lidl i Co.”Snabdijevanje usko grlo SAD je uobičajeno i za trgovinu hranom u Njemačkoj. Već mnogo sedmica, manje od 90% naručene hrane isporučuje industrija. To je potpuno neobično i dijelom neprihvatljivo, ” izjavio je izvršni direktor Rewe-a Lionel Souque za Njemačku pres-agenciju.

To je razlog zašto BGL pravi jaku privlačnost da političari: tako da mušterije u Njemačkoj ne stoje ispred praznog police, hitne mere treba uzeti. Na primjer, Federalna Republika bi mogla biti podijeljena na šest hitnih regija u slučaju snabdijevanja usko grlo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *